Vannerberg Fönsterrenoverig

Vi erbjuder att alternativ till att byta dina gamla fönster. genom att renovera istället för att byta så behåller du karaktären på ditt hus, samtidigt som du inte slösar på resurser, du vet dessutom säkert att virkesvalet i dina gamla fönster inte går av för hackor?

-Ju äldre fönster, desto bättre virke i karmen, säger Christopher Vannerberg. Bästa biten brukar vara den som sitter längst ner, gärna med kärnan vänd utåt. Det är det hårdaste virket, det som bäst klarar väder och vind.

Han började som snickare och har alltid haft en förkärlek för att arbeta med trä. Sambons familj hade sedan tidigare ett fönstersnickeri där han började arbeta. Där fanns det en mängd handhyvlar av olika dimensioner. Det var en guldgruva att undersöka och lära sig allt om fönster och trä i.

– Man måste vara noggrann. Det kan vara tråkigt att ta bort färg men man får inte stressa. Arbetet tar den tid det tar. Fuskar man blir det fel sedan. Ibland har jag praktikanter från gymnasiet, och det där med att inte fuska är en lärdom jag försöker inpränta i dem. Jag kan ju inte släppa igenom ett dåligt arbete.

Fönsterrenovering är klimatsmart och miljövänligt, och med rätt renovering kan fönster som suttit på plats hålla i fyrtio år till. Man kan sätta i energiglas på insidan och därigenom spara på uppvärmningskostnaderna. Renoverade fönster uppfyller moderna krav på ventilation, enkelt underhåll och bullerdämpning. Det är ett meningsfullt arbete.

– Gamla spröjsade fönster gillar jag särskilt att arbeta med. Merparten av de fönster Christopher Vannerberg får in kommer från hus som är byggda från början av 1900-talet fram till 1980-talet. Roligaste utmaningen ger äldre, spröjsade fönster med sex till åtta rutor. Ibland kan fönsterkonstruktionen skvallra om åldern.

Läs mer här: www.vasterasfonster.com

Vannerberg Fönsterrenovering
Christoffer Vannerberg

Tel. 076-0209531
E-post: vannerbergfonster@gmail.com

Elektriska installationer mm
Måleriarbeten, tapetsering, Dekormåleri, förgyllning, Marmorering
Fönster, dörrar, lister, specialsnickerier
Inrednings- och specialsnickerier
Isolering
Plåtslageri
Kakelugnar, murningsarbeten
Snickeri och Byggnadsvård
Fönsterrenovering
Murningsarbeten, kakelugnar
Inredning- och specialsnickeri
Fönsterrenovering och byggsnickerier
Kakelungnar, Öppnaspisar, skorstenar, kaminer
Kakelugnar, Öppnaspisar, Skorstenar, Murning mm
Entreprenör
Entreprenör
Timmerhusrenovering och snickerier
Fönsterrenovering
Trävaror
Murningsarbeten, kakelugnar
Inrednings- och specialsnickeri